Egy csokor Balaton

A múlt hetet pihenéssel töltöttem. Elhagyva a város zaját a Balaton felé vettem az irányt.
Nem vagyok a strandon fekvős nyaralás híve, inkább az aktív pihenést részesítem előnyben. Természetesen a fürdőzés sem maradt el, viszont gyalogos túrák, ill. autós kirándulások is színesítették a hetet. Ebből nyújtok át egy csokorra valót.

Salföldtől nem messze az erdőben bújik meg egy kolostorrom. A pálosok építették a XIII. században. A török időkben elpusztult, de a romok ma szépen felújítva várják a látogatót.

Balatongyörök, Szépkilátó – megunhatatlan panoráma.

Balatonedericsen a főút mellett áll egy kastély. Csak a tornya látszik a fák között, de kis ösvényen megközelíthető. Romos állapotában is szép. A története már kevésbé. Jó pár haláleset (gyilkosság, öngyilkosság) esett meg a fekete tető alatt. Állítólag néhai fekete teteje és ablakai miatt kapta a Fekete-kastély nevet, viszont a történetével is rászolgált.

Salföld – bivalyok és vidéki romantika. Takaros parasztházai újra és újra elvarázsolnak.

Badacsonyörs – Folly Arborétum. Először jártam itt, egyik barátom javasolta, hogy ki ne hagyjam, mert nagyon szép. És így igaz. Egzotikus fák, szőlőültetvények az Ábrahám-hegyen, csodálatos kilátással, kabócák énekével. Európa egyetlen magánkézben levő arborétuma. A dédapa örökségét folytatja a család.

Tihanyban egy korábbi modellemről, Rencsiről és barátjáról, Olivérről is készítettem pár fotót. Olivér szerint akár egy utazási iroda reklámja is lehetnének… szerintem is 🙂

És az utolsó kaland: egy balatoni vihar. Ez már eljövőben ért a Badacsonyból Fonyódra tartó hajó fedélzetén.

Budapest, 2017. augusztus 10.

Tetszik az oldal? Kövess a Facebookon! » Irány a FACEBOOK

Tetszett a cikk? Lájkold és oszd meg! Köszönöm.