Miért is?

Miért „Képek a lelkednek”?

 

Az avatott szem által komponált fotó segít az önismeretben, jó hatással van az önértékelésre, egyfajta lelki tréningként szolgál.

A történetem évekkel ezelőtt kezdődött: néhány barátnőm megkért, készítsek róluk pár felvételt. A mai napig emlékszem meglepett, hitetlenkedő arcukra. Ugyanis a látvány, amely a fotóimról visszaköszönt, nem egyezett azzal, amit megszoktak a korábbi amatőr képeken. Kellett hozzá némi győzködés, míg sikerült elfogadniuk azt az egyszerű tényt, hogy róluk is készülhet előnyös, szép fotó.
Nézd meg a galériában a fotóim mellett a modelljeimről készült amatőr felvételeket!  Amatőr – profi
De nemcsak az amatőr kattintások azok, amelyek hozzájárulnak a téves énkép kialakulásához. A média által diktált szépségideál, a magazinok digitális alakformáláson, többórás retusáláson átesett modelljei sok esetben az önértékelés labilissá válásának okozói.
E. Tóbiás Sára pszichológus a következőket fogalmazza meg:
„A mai divatirányzatok olyan testképet avatnak ideállá, amelynek való megfelelés következménye nem ritkán anorexia nervosa vagy bulímia. A testkép torzulása, az önértékelés érzékenysége és billenékenysége depresszióhoz, kóros evészavarok kialakulásához vezet.
Miért nem fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk? Miért nem látjuk meg magunkban, ami értékes, ami egyedivé tesz bennünket? Fontos kérdések ezek, amelyekre meg kell találnunk saját válaszainkat. Az önmagunkhoz vezető úton az első lépés lehet egy kép önmagunkról, ami megérezteti velünk, milyen szépség lakozik bennünk.

Célom, hogy megmutassam a Benned rejlő szépséget. Meggyőződésem, hogy a szépség, a harmónia mindannyiunkban ott van. Hol több, hol kevesebb idő kell hozzá, hogy előbújjon, de azt tapasztaltam, hogy ez mindig megtörténik.
Olvasd el, mit írtak eddigi modelljeim!  Olvass tovább!

 

Éld át Te is, amit a modelljeim!

 

J e l e n t k e z z

f o t ó z á s r a !

 

RÓZSA ZSUZSANNA
photorozsa@gmail.com
+36 20 325 7838

 

Tetszik az oldal? Kövess a Facebookon! » Irány a FACEBOOK