A fényképezőgép és én

Egy kölcsöngéppel kezdődött

 

 

Közgazdász végzettségem ellenére a fotózást tekintem élethivatásomnak.

A történetem egy kölcsöngéppel indult. Találkozásom egy fotográfussal nagy változást hozott az életemben. Az első pillanattól úgy éreztem, hogy a fényképezőgépet nekem találták ki. Pár év eltelte után már különböző lapokban publikáltam. Azóta a fotózás számtalan területén kipróbálhattam magam: színházi-, gasztro-, rendezvény-, esküvő-, portré-, üzleti-, riport-, épület-, enteriőr-, természetfotózás.

Több könyvhöz, CD-hez készítettem fotóanyagot. Húsz önálló és számtalan csoportos kiállításon szerepeltem a képeimmel. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Büszke vagyok arra, hogy Jim Northrup odzsibve indián író-költőtől a Discerning Eye/Éles Szem nevet kaptam.

Hobbim az utazás, a természetjárás, a kertészkedés; nagyon szeretem a jó filmeket és az operát.

Az érdeklődési körömből adódóan, kiállításaimon távoli tájakra – Mongólia, arab országok – és egy számomra úgyszintén izgalmas világ – színházak, Operaház – kulisszái mögé kalauzolom el a nézőt.

Barátnőim fotózása közben ért a felismerés, hogy a jól sikerült fotók jó hatással vannak a lélekre, az önértékelésre. Fotóimmal a szépséget, a harmóniát szeretném megmutatni. Ez ott lakozik mindenütt, mindannyiunkban, csak avatott szem és a kellő pillanat kell hozzá.

Sok szép gondolatot osztanak meg velem a modelljeim. Közülük az egyik legkedvesebbet a 80 éves Élő Amáliától kaptam. Évekkel ezelőtt Somló-hegyen jártam szüret idején, ekkor kaptam lencsevégre.

Kedves Zsuzsa!
Meglepetést és nagy örömet szerzett csodálatos művészi felvételeivel. Sok sikert kívánok az életben, a mostani tülekedő, rohanó világban, és sok örömet munkájában. Örülök, hogy találkozhattunk a Somlón. Azok közé az emberek közé tartozik, akikről Mécs László azt mondja: „Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld.” Szeretettel köszönti Élő Amália, a 80 éves ének- és rajztanárnő, aki 35 évig tanítgatta a csornai gyerekeket. (Élő Amália – Csorna, 2008. május 8.)

 

Fedezd fel Te is a Benned rejlő szépséget!

 

IGEN, KÉSZEN ÁLLOK RÁ!