Rólam

A fényképezőgép és én

 

Egy kis zalai faluban nőttem föl fák, virágok, állatok között. A természet számomra a mai napig az inspiráció forrása és ékes bizonyítéka annak, hogy a világban létezik egyfajta rend és gondoskodás.

Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem az első diplomám, de a számok világa sosem vonzott igazán és mindig is megvolt bennem a vágy, hogy kreatív dologgal foglalkozzam, hogy valami megszülessen a kezeim között.

A történetem egy kölcsöngéppel kezdődött. Találkozásom egy fotográfussal új irányt hozott az életembe. Pár év eltelte után már különböző lapokban publikáltam, a fotózás mellett írtam is. Közben lediplomáztam az Iparművészeti Egyetemen. Az ott eltöltött évek, a művészetek tanulmányozása megerősített abban, hogy az élet szépségeit, értékeit, a harmóniát keressem és mutassam meg az embereknek. Azóta rengeteg élményt és tapasztalatot szereztem a fotózás különböző területein: színházi-, gasztro-, rendezvény-, esküvő-, portré-, üzleti-, riport-, épület-, enteriőr-, utazási-, természetfotózás.

Több könyvhöz, CD-hez készítettem képanyagot. Húsz önálló és számtalan csoportos kiállításon szerepeltek a műveim. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Büszke vagyok arra, hogy Jim Northrup odzsibve indián író-költőtől a Discerning Eye/Éles Szem nevet kaptam.

A fotózás mellett fotós sétákat tartok a fényképezés szerelmeseinek, akik így a gyakorlatban fejleszthetik a tudásukat, továbbá weboldalakat is készítek, természetesen teljes fotóanyaggal együtt.

Hobbim az utazás, a természetjárás, a kertészkedés; nagyon szeretem a jó filmeket és az operát.

Az érdeklődési körömből adódóan, kiállításaimon távoli tájakra – Mongólia, Közel-Kelet – és egy számomra úgyszintén izgalmas világ – színházak, Operaház – kulisszái mögé kalauzolom el a nézőt.

Barátnőim fotózása közben ért a felismerés, hogy a jól sikerült fotók pozitív hatással vannak a lélekre, az önértékelésre. Ezért adtam honlapomnak a Képek a lelkednek nevet.

Fotóimmal a szépséget, a harmóniát szeretném megmutatni. Hiszem, hogy ez ott lakozik mindenütt és mindannyiunkban.

Sok szép gondolatot osztanak meg velem azok, akik a kamerám elé állnak. Közülük az egyik legkedvesebbet a 80 éves Élő Amáliától kaptam.

Kedves Zsuzsa!

Meglepetést és nagy örömet szerzett csodálatos művészi felvételeivel. Sok sikert kívánok az életben, a mostani tülekedő, rohanó világban, és sok örömet munkájában. Örülök, hogy találkozhattunk a Somlón. Azok közé az emberek közé tartozik, akikről Mécs László azt mondja: „Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld.” Szeretettel köszönti Élő Amália, a 80 éves ének- és rajztanárnő, aki 35 évig tanítgatta a csornai gyerekeket.

A fotózás mely területeivel foglalkozom?

Természet

Opera, zene, színház

Esküvő, páros fotózás

Portré, üzleti portré

Épület, ingatlan, enteriőr

Rendezvény

Gasztro

Tárgy

FotoVideo magazin

A történetem Hagyom, hogy a dolgok megtörténjenek… címmel a FotoVideo magazin 2009. december – 2010. januári számának Új generáció rovatában jelent meg.

Szerző: Soltész Rezső

Főbb megbízóim

Honlapterveim

Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége

Budapest Photo Walks

Botta Ádám idegenvezető

BiBiBi s.r.o

Kardamom

Képek a lelkednek

Nézd meg a portréim!

Lásd magad másképp!
Jelentkezz fotózásra!

Az üzenet elküldésével hozzájárulsz fenti adataid kezeléséhez.