Két éve írtam egy blogbejegyzést Királynő voltam Ausztriában címmel. Ez a mostani írás pedig joggal kaphatná a Királynő voltam Szlovákiában címet, de hogy mégse ismételjem magam, inkább kitaláltam valami mást. Így született a Csallóközi királyság.

Annyi kedvességet, törődést és bizalmat kaptam kinti megbízómtól, hogy újra és újra öröm jár át, amikor az ott töltött napokra gondolok. Gondoskodott az utazásomról, meg arról is, hogy mindig tele legyen a pocakom. És még egy kis kirándulás is befért a munka mellé.

3 napot töltöttem a Csallóközben. Az első napon irodákat fotóztam, a másodikon két üzemcsarnokot és gépeket, a harmadik napon pedig egy kúriát és környezetét. A kirándulás helyszíne a Slovakia Ring és a dunaszerdahelyi stadion volt, ez utóbbi az én kérésemre. Nem mintha nagy focirajongó lennék. Valójában a „Nélküled” videók hangulatának köszönhetően voltam kíváncsi a helyre.

Az épület- és enteriőrfotózáshoz nagylátószögű objektívet használtam, hogy minél nagyobb teret meg tudjak mutatni a képeken. Az irodákban hangulatfotókat is készítettem növények, irodai kellékek közreműködésével. A csarnokok szigorú geometriáját az ablakokon, ajtókon beáramló, a padozaton megcsillanó fénnyel oldottam. Egyelőre üresen állnak, de nagyon izgalmas projektek készülődnek.

A Plauter Kúria szálláshelyként funkcionál. Különlegessége, hogy almáskert és egy horgásztó is tartozik hozzá. De állatokat is tartanak: mangalicát, baromfit, lovat. Télen disznóvágáson lehet részt venni, nyáron lovas- és festőtáborokat rendeznek. Számomra a legkedvesebb látványt a műterem nyújtotta, ahol a táborok alkalmával a festmények készülnek. Ez a tér egyben állandó kiállításként is funkcionál.

Ottó és Natália, még egyszer köszönet nektek és nagyon várom a folytatást.